Nereguliarus Punsko internetinis blogas persikelė į Facebook!

2006 m. lapkričio 17 d., penktadienis

Kalėdų belaukiant

Iki kalėdų iškilmių dar labai daug laiko, bet belaukdami prisiminkime kaip Punskas atrodė prieš metus.

Anoniminis Punsko licėjaus abiturientas pasidalino savo turima video medžiaga, kurioje galima pamatyti Kalėdoms besiruošiantį Punską.

Filme pamatysite jau beveik užšąlusį Punsko ežerą, ir naujai atremontuotą bažnyčią pakrantėje. Be to pamatysime didžiulę Punsko biblioteką, bei Punsko licėjaus moksleivius gryžtančius su šautuvais iš gynybinio parengimo pamokų (dar vadinamų PO). Filmas mums rodo šventinį įkaršti, žmonės skuba, bėgioja po parduotuves ir nesėkmingai ieško turgaus (kurio penktadieniais nebūna).

Antra filmo dalis jau rodo mums būtent turgų (šeštadienį), kuriame žmonės prekiauja žuvimi iš Punsko ežero, krembliais, lašiniais, rūkyta dešra, kindzukais, medumi ir kitokia velniava. Turbūt pastebėsite, kad Punsko žmonės kelia didžiulį susidomėjimą nešiojamąja Sony kamera, kurią daugelis iš jų mato pirmą kartą. Turguje atmosfera iš tiesų karšta.

Galiausiai trečioje filmo dalyje persikelsime prie Kultūros Namų, iš kur Punsko mokyklų moksleiviai išvyksta į kasmetinį pasivažinėjimą rogėmis. Kaip įprasta, Punsko licėjaus trečiokai nežino kas vyksta. Kitos klasės visos jau rogėse, vieni išvažiuoja, kiti gryžta.

Kitame fragmente pamatysime, kaip grupė parapiečių šaltą žiemos sekmadienį slidėmis keliauja į bažnyčią. Net didžiausias sniegas nesulaiko Punsko parapijos gyventojų, kurie kiekvieną sekmadienį gausiai atvyksta į pamaldas. Galiausiai filme parodyta puiki Punsko panorama iš bažnyčios bokštų. Iš ten matomos visos apylinkės: ežeras, Skruzdelynas, Trakiškės. Paslaptim belieka kaip autorius užkopė taip aukštai...

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Labai įdomus vaizdelis is praeities. Išties malonu prisiminti senus laikus ir bent akimirkai į juos sugrįžti... Ačiū už tai.

Anonimiškas rašė...

gaila, kad filmas jau ismestas... idomu butu pasiziureti ;)