Nereguliarus Punsko internetinis blogas persikelė į Facebook!

2006 m. gruodžio 29 d., penktadienis

Apklausos rezultatų aptarimas

Sveiki mieli vaikučiai ir jų mamytės bei tėveliai o taip pat dieduliai ir visi kiti malonūs mūsų tinklapio lankytojai. Daug vandens nutekėjo amžinąja laiko upe, kuri neturi nei pradžios nei pabaigos, kai paskutinį kartą rašėme kažką naujo mūsų internetiniame žurnaliuke. Dėja, bet daugelis mūsų redaktorių negali nieko parašyti dėl to, kad Punske jau nuo kelių savaičių siautėja siaubinga sniego pūga, kuri atkirto interneto ryšį o, kas dar blogiau, nevežia roburai ir mūsų komandos nariai praradę visiškai bet kokį kontaktą su pasauliu. Tikimes, kad situacija netrukus pasitaisys ir tinklapyje greitu laiku vėl atsiras nauji straipsniai.

Tai tiek paaiškinimų, eikime prie reikalo. Mums be galo džiugu ir malonu, kad mūsų tinklapio skaitliukas pasiekė tokį didingą skaičių (1000). Šia proga nusprendėme užbaigti dabartinę apklausą ir pristatyti naują. Reikėtų tarti keletas žodžių sąryšium su senąja apklausa.

Primename, kad klausėme, kaip manote. Dėja, bet teisingai atsakė tik 4% respondentų, o teisingas atsakymas: 1982m. 1982 yra nekeliamieji metai, prasidedantys penktadienį, būtent 1982 metais, rugsėjo 14 dieną buvo pasikesinta į Lebanono prezidento Bachiro Gemayelo gyvybę.
Daugelis apklaustūjų manė, kad geras atsakymas buvo 13, tačiau ypatingai šį kartą šis skaičius pasirodė nelaimingas. Nustebome labai, kad net 10% lankytojų atsakė lokys, nes du lokiai yra kur kas labiau tikslus, logiškas ir į galvą puolantis atsakymas (kažkas keisto). Vis dėlto toks atsakymas (du lokiai) buvo nelabai preciziškas ir jo neskaičiavome. Dedami tokį atsakymo variantą norėjome suklaidinti atsakinėjančius, ir kaip matyt - pavyko.
Daugiausia, net 18% anketuotų atsakė "Lietuvos Geležinkeliai", tačiau toks atsakymas juos tik nuvežė į neviltį pražūtingom rėlėm.
Daugelis taip pat atsakydavo Antanas Baranauskas. Kaip žinoma, Baranauskas buvo lietuvių poetas, kalbininkas, katalikų bažnyčios veikėjas, Seinų vyskupas. Reikšmingiausias A. Baranausko kūrinys - romantinė poema „Anykščių šilelis“, kuriame apdainuojama gimtojo krašto gamta, idealizuojama Lietuvos senovė, kaip kontrastas jo laikotarpio realijomis atskleidžiamas gamtos ir žmogaus dvasinis ryšys, protestuojama prieš tautinį lietuvių tautos engimą. Galbūt tai ir suklaidino mūsų skaitytojus, net neabėjojame, jog toks atsakymas bet kokiame kryžiažodyje ar kitame TV žaidime (pvz. Šeši nuliai - milijonas) tikrai būtų geras, bet tik ne šį kartą.
Kitas galimas atsakymo variantas - gluosnis.
Gluosnis (lot. Salix) - gluosninių (Salicaceae) šeimos augalų gentis. Lietuviškai šios genties augalai vadinami gluosniais ir karklais, o Salix caprea - blinde, Salix viminalis - žilvičiu. Gluosniais lietuviškai vadinti priimta medžiais augančius šios genties augalus (Salix subgen. Salix), o karklais - krūmus (Salix subgen. Salix ir Salix subgen. Caprisalix). Manau šis aprašymas išsklaido visas abėjones ir išaiškina, dėl ko toks atsakymas negali būti geras.
Dar galima buvo atsakyti trikampis, tačiau tai negali būti geras atsakymas, nes trikampio formos ratų nebūna. Pridedame dar trikampio nuotrauką jeigu kiltų abėjonių:


Dovanos: žurnalų "Naminukas", "Panelė" bei "Suvalgietis" devyniolikamenėsinės prenumeratos, trys stiklainiai medaus iš užpernai bei Juliaus Cibo "Jaunystės prisiminimai" bus išsiųsti paštu. Dėl žinomų priežasčių negalime garantuoti, kad siuntiniai bus laiku (ar apskritai) pristatyti. Raginame balsuoti naujoje apklausoje, kuri netrukus pasirodys.

Komentarų nėra: