Nereguliarus Punsko internetinis blogas persikelė į Facebook!

2006 m. gruodžio 4 d., pirmadienis

Dėmesio dėmesio!

Dėmesio Punsko ir apylinkių gyventojai!
Mūsų redakciją sudrebino siaubinga žinia. Informacija, kurią jums perduosime, paduodame patys pirmieji, nes be mūsų redakcijos ją turi tik žurnalas "Suvalgietis" (tačiau jame ši informacija pasirodys tik kitame numeryje, ty. už pusės metų).

Štai vakar vakare mus pasiekė laiškas (o tiksliau atvirukas) su grąsinimais nuo teroristinės grupuotės lopETA. Pranešime parašyta, kad jeigu iki gruodžio 10 dienos nebus išpildyti teroristų reikalavimai, jie užpuls mūsų gyvenvietę. Galima tikėtis
išpuolių su bombomis, akmenimis arba lazdom. Narsūs mūsų miestelio pareigūnai tvirtina, jog galima taip pat tikėtis puolimų iš dangaus. Punsko milicijos pareigūnas, žinomas slapyvardžiu 'karštas kulnas' (KK) mums pasakė: "Manau galime tikėtis taip pat puolimų iš dangaus". Tikėtina, jog puolimui bus panaudoti skraidantys kilimai. 'KK': "Įmanoma, kad puolimas vyks panaudojant skraidančius kilimus". Patariame saugotis ypač barzdotų, šokoladinės odos spalvos individų, o pamačius kažką įtartino skubiai pranešti Punsko daržovių parduotuvės šlavėjai.

Teroristų reikalavimų sąrašasas yra toks:
- šeši puodai karštų cepelinų
- du kindzukai
- Juliaus Cibo poezijos rinkinys
- žurnalo "Suvalgietis" dviejų metų prenumerata
Viskas turi būti išsiųsta kuo greičiau atvirutėje paduotu adresu, būtinai per Punsko paštą.

Štai kaip atrodo minėtas atvirukas:


Šią pavojingą akimirką mūsų skaitytojams norime pristatyti trumpą gidą: "Kaip elgtis kai mus užpuls teroristai". Žinome, jog tikriausiai visi būdami mokykloje lankė nepaprastai vertingas gynybinio parengimo pamokas, ir žino, kaip pasielgti ekstremaliose situacijose. Tačiau turėdami omeny tai, kad turime daug skaitytojų iš Smalenų bei Slabados, pateiksime tą iformaciją dar kartą.

Kur slėptis?
Tai turbūt vienas pagrindinių klausimų, į kuriuos reikėtų žinoti atsakymą pamačius danguje skraidančius kilimus ar kitus bombonėšius. Kai puolimas vyksta iš oro, nėra lengva surasti slėptuvę. Toli gražu ne kiekviena duobė tinka pasislėpti kai kils pavojus virš galvų. Tačiau tai nėra problema mums (Punsko ir apylinkių gyventojams). Juk beveik kiekvienas turime taip vadinamą 'sklepą'. (Jei kas nežino kaip jis atrodo, štai nuotrauka:)

Šie senobiniai pastatai yra nepaprastai atsparūs, jie gali atlaikyti net 25 megatonų stiprumo smūgį, ir dėl savo unikalios struktūros ir senobinių sutvirtinimų yra laikomi vienas tvirčiausių pastatų, kokius žmogus yra kada nors sugalvojęs. Jame pasislėpę tikrai neturime ko bijoti, nes 'sklepai' gali atlaikyti net keturesdešimt dvidešimt kartų galingesnių, trisdešimt kartų dažnesnių teroristų puolimų.
Kas daryt jei kas neturi tokio 'sklepo'? Nelabai norime tikėti, kad yra tokių žmonių, tačiau tokiu atvėju irgi yra sprendimas. Reikia tada iškasti gilią duobę toli nuo namų, kažkuo ją pridengti ir užrašyti 'Slėptuvė'. Jei mums pasiseks, užpuolikai vietoj mūsų namo, puls mūsų gudriai pastatytą imitaciją. Reikia tik atsimint, kad tokiu atvėju reikia slėptis ne slėptuvėje, o namuose.

Kaip gintis?
Apsiginti nuo teroristo nėra sunku. Du labai patikimi ir paprasti būdai yra turėti prie savęs česnako arba kryžių. Teroristai labai šių dalykų bijo ir juos pamatę nedelsiant sprunka. Žinoma taip pat, kad teroristai be barzdos tampa nepavojingi, nukirpus ją jie tampa silpni ir bejėgiai. Taigi turėkite po ranka skustuvą, žirkles ar kitą aštrų daiktą ir tikrai galėsite ramiai miegoti gruodžio 11 dienos rytą.

Manome, kad žinodami šias informacijas tikrai sugebėsite tinkamai pasielgti puolimo metu.
Pateikiame dar skraidančio kilimo nuotrauką:

1 komentaras:

Latras rašė...

Ir man reikėtų kokio vieno kilimo mano kambariui, nes fotelis (deretu geriau vadinti Minkštasėdė) su ratukais braižo man grindis