Nereguliarus Punsko internetinis blogas persikelė į Facebook!

2007 m. kovo 17 d., šeštadienis

Punskas Marse



Punskas Marse? Negali būti! Kaip tokia didžiulė aglomeracija galėtų tilpti į tokį mažą šokoladą?
Iš tikrųjų šis klausimas ne vienam filosofui kėlė galvos skausmą, tačiau mes žinome atsakymą. Tiesa, tai ne toks Marsas kokį visi žinome. Ir ne tas Punskas kurio naujais šaligatviais taip megstame vaiščioti.
Pasirodo, kad toks objektas kaip mūsų Žemė nėra vienas vienintėlis! Yra dar kitų planetų, viena jų vadinama būtent Marsu (dar vienas stulbinantis faktas - pasirodo Saulė nesisuka aplink Žemę! suprantame, kad šituo dar sunkiau patikėti taigi nevystysime šios temos, bent jau kolkas). Minėtoje planetoje irgi yra Punskas! Tiesa, tai didžiulė skylė (krateris), bet yra. Turbūt sunku stebėtis, iš kur kilo posakis "Visi keliai veda į Punską" jeigu tiek tų Punskų visur yra...
Pasirodo, Marse yra ne tik Punskas, bet ir Alytus. Punsko krateris yra apie 10km skersmens, buvo pavadintas 1976 metais lenkų astronomų. Iš tiesų įdomu.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Neseniai pasirode, kad ir as labai noreciau nuskristi i marsa. Pirmi norai pasireiske jau lankant pradine (mokykla) Norai subrendo licejuje. O dabar kada esu specijalioje klinkikoje - nu jau taip noreciau nuskristi i marsa, kad jau kiba nezinau!

El Tomas rašė...

Deja, bet tu ten niekada nenuvyksi. Ka tik suvalgiau "Marsa" ir jau nebeliko tau kur skrist.

juzefas rašė...

Tai stai kur dingo metinis redakcijos biudzetas! Nu nx!

Anonimiškas rašė...

a ja ja jaj, santa lucija!