Nereguliarus Punsko internetinis blogas persikelė į Facebook!

2007 m. gruodžio 25 d., antradienis

Iš serijos, gilūs klausimai ne tik apie orą: Kuo apsirengs Silvestrui Silvestras?


Su pirmu sniegu, šalčiu, su masinėm parduotuvių okupacijom, stovint eilėje ir žiūrint į mirgančias žvakutes ateina patys protingiausi klausimai, pačios giliausios mintys: "Greit Kalėdos, dovanos, ilgi vakarai, ir dar Silvestras, šampaniškai ilga naktis... oj bus gražu, linksma, ... įdomu kuo šiemet apsirengs Silvestras Silvestro vakarą?". Ir nors yra akivaizdu, kad drabužių klausimas yra itin aktualus moterims (išskyrus Tinki-Vinki) tačiau vyrai taipogi yra aktyvūs ir nepasilieka abejingi ir mažiau klausimiškai skausmingi: "Kur mano švarkas ir kur marškiniai, švarūs, yra?"
Stabtelėjus dar prie šio klausimo ir apskritai dėl puošimo tam vakarui. Dėl ko mes puošiamės, aplinką puošiam, medžius puošiam, dėl ko visas tas karnavalas, kam tos kaukės? Gal dėl to, kad iškilmingai papuošta metų pradžia tai puse darbo, pusė gerai pradėtų gražiai metų? Dėl ko mes taip gražiai eglute prie Punsko valsčiaus puošiam, „skarom auksinėm skarojam ir margučiais lancūginiais marginam“? Nes gerai papuošta centrinė eglė tai pusė gerai papuošto mietelio? O gal čia iššūkis: „Jei ketini papuošti gražiau nei Valsčius tai iš vis ne puošk!“ ;-)

O jei visai nieko nepuošus o Silvestrui apsirengus Kononowiczo megztuku tai iš vis tada juk nieko nebūtų ir viskas būtų panaikinta. Sulikviduotos problemos, apšvietimo, energetikos, benzino problemos, puošimo, visos problemos, na... nieko nebūtų. Puošti ar nepuošti, o jei puošti tai kaip, geriau nei centrinę eglę ar blogiau?

Ir čia kilo nepriklausomo „Punsko blogo“ akciją:
"Kas Silvestro vakarą apsirengs Kononowiczo megztuku tam 2008-tais Žiurkių metais, Punsko Valsčiuje, jo vardu gatvė pavadinta bus, ir nieko nebus!"

Ir jau pabaigai, nes kiek galima apie grožį: „Kuo apsirengs Silvestras Silvestro vakarą?“.
Šioje srityje atrodo išliks nusistovėję standartai. Kaip ir visada ateis su šampanu, su merga, su gera nuotaika ir vaduos okupuotą Punsko kraštą, nors ir sienų jau nebeliko.

Ir jau tikrai pabaigai:
Vaisingų Žiurkino Kononowiczo 2008-jų Metų, kad sienų nebūtų, kad nieko nebūtų, kad tik sniego būtų, kad dvigubas Silvestras (23 ir 24 valandą) kiekvieną naktį būtų ir kad linksma būtų!

Kononowiszkai kvepiančio Naujų Metų vakaro prie Punsko Kononowiczaus Eglutės!

Komentarų nėra: