Nereguliarus Punsko internetinis blogas persikelė į Facebook!

2006 m. gruodžio 14 d., ketvirtadienis

lopETA vadas - sulaikytas! Punske - taika!

Šiadien mūsų redakcija pasiekė puiki žinia! Teroristinė grupuotė lopETA, anksčiau grąsinusi Punsko visuomenei teroristiniais išpuoliais – prarado savo vadą – Ibrahimaą Tarakonaą. Jis buvo sulaikytos narsios Punsko milicijos.

Viskas įvyko naktį iš trečiagienio į ketvirtagienį. Jokio pavojaus nebesitikintis Ibrahimaąs ramiai sau miegojo savo įsikurtoje būstinėje Punios ežero dugne, kai tuo tarpu vyko paskutiniai pasiruošimai Punsko milicijos štabe. Ekipos vadovė – ką tik atvykus į Punska Šalta Krūtinė, segė paskutines sagas, bei 23-ąji kartą aiškino Karštam Kulnui (AKA Šalta Alkūnė) kas ir kaip vyks. Taigi lygiai 3 valandą 17 minučių ir 23 sekundžių milicijos batalionas išvyksta iš krizisinio valdymo centro Punske, naujuoju Juliaus Cibo fondo nupirktu Polonez automobiliu ežero pakrantės link....

Pakrantėje ant scenos jau pasiruošę buvo ir nuo valandos laukė narai (mozur: pletwonurkai) iš Lietuvos, kurie nežinodami kad laikas Punske ir Lietuvoje skiriasi, per tą valandą jau spėjo atsigert geresnių gėrimų. Vis dėlto pavyko juos surinkt į krūvą ir daugmaž paaiškint planą, kuris, beje, buvo paprastas – narai turėjo ištraukti iš vandenio Ibrahimaą ir nuimti nuo jo galvos stebuklingą kepurę suteikiančią Ibrahimuųi neapsakomą galią.

Taigi po dviejų valandų diskusijų dėl atlyginimo ir premijų imtasi veksmų. Narai vienas po kito šoko į tirštą ir spėjusi pagelst (nuo tam tikrų organinės kilmės skysčių) vandenį. Ilgai nereikėjo laukti. Ibrahimaąs visiškai nesitikėjo tokio Punsko milicininkų apsukrumo ir iškart pamatęs už lango besišypsančius narus, maloniai pasidavė. Dėja ištraukus jį į paviršių jo kepurės ant galvos jau nebuvo ir joks naras neprispipažino, kad ją pavogė. Ibrahimaąs išmestas ant kelio iškart buvo paguldytas apsuptas Punsko milicijos batalijono:





Po to įvyko spaudos konferencija. Dėja nepavyko rasti pakankamai blaivaus narų iš Lietuvos atstovų, tad šnekėjo pagrindinai Šalta Krūtinė (ŠK) ir Karštas kulnas (KK). KK paklaustas apie planą prisipažino: “sunkiausia dalis buvo jį rast, bet radom“. ŠK patvirtino: „taip taip“. KK taip pat panaikino karo stovį Punske: „galime, o netgi turime didžiuotis tuo kas šiandien įvyko ir tebūnie taika Punske“. Pasitvirtino taippat gandai, kad ŠK atvykimas tiesiogiai surištas su Ibrahimoo Tarakonoo gaudynėmis: ŠK: „nieko apie tai nežinau“. Tuo tarpu grupuotė lopETA pareiškė atšaukianti savo reikalavimus.

Na o po spaudos konferencijos įvyko mažias baliukas į kurį buvom pakviesti ir mes, taigi tiesioginį reportažą šioje vietoje ir baigiame. 

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

tegyvuoja punsko drasioji milicija!! dabar galiu ramaii vaikscioti i mokykla, nebijodamas kad lopETA mane uzpuls. ufff